162: Dricker liberaler för att glömma?

38 min

Påskens stilla vecka är allt annat än lugn för Miljöpartiet som kämpar med medlemstapp och låga opinionssiffror. Kanske väntar ett språkrörsbyte runt hörnet.

I påskspecialen av "Det politiska spelet" sätter Ekots politiska kommentatorer Tomas Ramberg och Fredrik Furtenbach det krisande Miljöpartiet under lupp. Partiet ligger farligt nära fyraprocentsspärren i opinionsmätningarna, och språkrören syns minst av alla partiledare i medierna. Dessutom har antalet medlemmar i partiet nästan halverats under mandatperioden. Kommer det här leda till att Gustav Fridolin lämnar som språkrör på kongressen i vår?

Lite i skymundan rullar också KU-förhören med anledning av it-skandalen på Transportstyrelsen på. Men hur långt upp i regeringen sträcker sig egentligen ansvaret – och vilka konsekvenser får det för Socialdemokraterna i valet?

Som ett sista glimrande påskägg bjuder Fredrik Furtenbach på rykande färsk statistik över partisympatisörernas alkoholkonsumtion. Samtidigt frestar Tomas Ramberg med ett historiskt nedslag som heter duga.   

Programledare: Henrik Torehammar

Producent: Björn Barr