Begravning utan kista

40 min

Allt färre svenskar deltar i begravningar. Och antalet begravningar utan varken kyrka eller kista har ökat. Är det ovärdigt och sorgligt eller bara en ny tid som gjort sitt intåg? Hör vår diskussion!

Vad är det som avgör om en begravning är värdig eller inte?

Samtal med Jan Olov Andersson, vd för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund och Irene Rune, ceremoniansvarig på förbundet Humanisterna.

Varför får jag inte själv lägga valsedeln i urnan?

Vi får väldigt många frågor och synpunkter från våra lyssnare och idag ska vi reda ut vad det beror på att vi i Sverige inte själva lägger ner våra röster i valurnorna utan att detta moment utförs av en röstmottagare. Hans-Ivar Swärd, sakkunnig på Valmyndigheten kommer till studion.

Sverige eller Schweiz?

Senast igår blev Sverige förväxlat med Schweiz. Fel flagga hissades utanför New York börsen när Spotify skulle börsintroduceras. Är det dags för en pedagogisk informationskampanj?

Gamla stationer får status som byggnadsminne

Regeringen har bestämt att fyra gamla stationsmiljöer förklaras som statliga byggnadsminnen. Hör lokföraren och kommunalrådet i Borlänge, Leif Lindström berätta varför han engagerat sig för att bevara rivningshotade Ornäs station, en av de platser som nu skyddas.


Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Jon Jordås

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.18
    Digiffects Sound Effects Library - Stream Train Passing with Whistle
    Album: Train Sounds