Störningslampan som håller jobbiga kollegor borta

40 min

Thomas blev fascinerad av nyheten om den nya uppfinningen att man ska ha en röd lampa på skrivbordet som lyser när arbetskamraterna inte får störa.

Röd störningslampa

Vi ska fördjupa oss i den nya metoden med Sveriges Radios globala hälsokorrespondent Johan Bergendorff och Malin Eriksson som testat den röda störningslampan. Hon jobbar på ABB i Olofström. 

Kroppspositivism 

Och nu när värmen snart är här ska vi också tala om kroppspositivism. Ska man vara stolt över sin kropp även om den avviker från idealens vikt och BMI-norm eller kan det vara farligt? Vi har bjudit in Linus Fremin, journalist och tv-kritiker.

Drönare i studion

Och så har Thomas med sig en liten drönare som får plats i handflatan och kan videofilma detaljskarpt några kilometer bort och på upp till 200 meters höjd. Nu föreslår en statlig utredning att drönare ska kunna skjutas ner av militär och skyddsvakter.

Ännu en dokumentär om Palmemordet

Dessutom gästar filmaren Mikael Hylin programmet. Han har gjort en sjudelad dokumentärserie om mordet på Olof Palme. "Palme, träsket och mordrättegångarna" har premiär i TV3 i kväll. Vilka nya uppgifter har Hylin att komma med? 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Thella Johnson

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.04
    Ann-Louise Hanson - Zum zum zum lilla sommarbi
    Album: Guldkorn
    Bolag: WM Sweden