Lill-Babs – mer än 60 år på scen

45 min

Med anledning av Barbro "Lill-Babs" Svenssons bortgång återsänder vi detta reportage från 2016 där Rigmor Ohlsson går igenom "Lill-Babs" karriär, tillsammmans med sångerskan själv.

Säg "Är du kär i mej ännu Klas-Göran" och i princip alla tänker på Lill-Babs stora braksuccé 1959. Hon blev en av Sveriges stora schlagerstjärnor och också en av Tysklands populäraste artister.

Lill-Babs skulle också bli en av Sveriges mest omskrivna artist. Hennes män, virkrecept och folkparksturnéer har varit en följetong på såväl veckotidningarnas som kvällspressens löpsedlar.

Även i radions programarkiv finns otaliga intervjuer med henne sparade. Som när Lennart Hyland ringer upp 1962 och frågar hur det står till med giftermålsplanerna med den tyske sångaren Peter Kraus. Eller när Mona Krantz följer med i turnebussen 1974 och vill veta vilka framtidsplaner Lill-Babs har när artistkarriären tar slut.

Tillsammans med Rigmor Ohlsson som botaniserat i arkivet går Barbro Svensson igenom sin mer än 60 år långa karriär som artist.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.19
  Lill-Babs - Är du kär i mej ännu, Klas-Göran?
  Album: Musik vi minns...
  Bolag: Universal Music
 • 18.33
  Lill-Babs - En tuff brud i lyxförpackning
  Album: 40 år som artist
  Bolag: Digital Distribution Latvia
 • 18.54
  Lill-Babs - Du publiken
  Album: En tuffbrud i lyxförpackning
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista