Milad Alami om "Charmören", nuckans upprättelse och Cannes i kaleidoskop

54 min

Vilka var höjdpunkterna på årets filmfestival i Cannes? Vi träffar också regissören till "Charmören", Milad Alami, pratar om nuckan med författaren Malin Lindroth och läser nya romanen "Rich boy".

Filmen "Charmören" har hittills fått flera kritiker på fall och idag är det premiär. Regissören och manusförfattaren Milad Alami kommer till P1 Kultur och berättar om arbetet med filmen. "Charmören" handlar om iranska Esmail som försöker hitta en kvinna att gifta sig med för att få stanna i Danmark.

Årets filmfestival i Cannes går mot sitt slut. Björn Jansson och Roger Wilson igenom årets festival och funderar över filmerna som gjort störst intryck. Det handlar bland annat om filmer av regissörerna Lukas DohntHirokazu Kore-eda, Alice Rohrwacher och Lars von Trier.

P1 Kulturs Hanna Jedvik har träffat författaren och dramatikern Malin Lindroth som bestämde sig efter trettio år som singel, eller ofrivilligt partnerlös som hon säger själv, att återerövra ordet nucka. Detta genom att skriva en essä om sitt liv som ensamstående, med titeln "Nuckan".

Och så har Jenny Teleman läst Caroline Ringskog Ferrada Nolis nya roman "Rich boy" och recenserar den.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Anna Tullberg

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista