Varför bär kungen fältuniform vid invigning

40 min

I dagens program får vi råd om hur vi kan bli mindre mobilfipplande. Dessutom undrar vi hur det går med att kunna boka tåg i Europa, och så reder vi ut varför kungen ibland bär camo-klädsel.

Igår invigdes P18 på Gotland, ett nytt regemente ska ta form under kommande år. Kungen invigde det hela, men varför bär han ibland kamouflage-mönstrad uniform och ibland inte? Vi frågar Mats Eriksson, Ekots inrikespolitiska reporter.

Det kan kännas rent hopplöst svårt att sluta sträcka sig efter sin mobil, eller pilla på den så fort tillfälle ges. Psykologen Siri Helle hjälper oss idag att tänka kring 2000-talets snuttefilt.

Det är hart när omöjligt att hemifrån boka tågresor i Europa. Idag kommer SJ:s Thomas Silbersky hit och förklarar ifall bokning av utrikesbiljetter skulle kunna gå som på räls.

Dessutom får vi veta att silvermedaljörerna i Schweiz visst fick ett härligt mottagande igår när de landade hemma efter hockey-VM, inget officiellt arrangerat men ett par tusen personer hade slutit upp på flygplatsen och viftade med flaggor. Flera lyssnare hörde av sig med tipset efter att ha hört oss säga att man inte officiellt arrangerar firande där för silver. Tack för dem!

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.21
  Drake - Hotline Bling
  Album: Views From the 6
  Bolag: Universal-Island Records Ltd.
 • 15.30
  Prone - Greener Grass (Bad Actors)
  Album: Short Stories - EP
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista