Tips och trix i köket. Och det nyttiga grisfettet!

30 min

Massor av goda och praktiska tips och tricks i köket. Och så presenteras listan över de nyttigaste sakerna att äta.

Kocken och krögaren Emma Kolback och Menys Maria Hansson Trens och Tomas Tengby delar med sig av goda och praktiska tips och trix.

 

  • Hur man gör godaste pad thai hemma.
  • Varför du inte ska koka gelé när det regnar.
  • Smartaste sättet att tillaga fisk. Och den håller perfekt temperatur i en halvtimme!
  • Så får du de torkade kryddorna att vakna till liv.
  • Världens bästa potatis i ugn med hjälp av bikarbonat.
  • Mindre sur tomatsås med bakpulver.
  • Så skalar du enklast riktigt många vitlöksklyftor.
  • Få svartpeppar att smaka varmare.
  • Hur man räddar en maträtt som blivit för salt.
  • Salta med annat än salt.
  • Bättre sätt att koka potatis. Och hur man lyfter ett potatismos.
  • Vad man kan göra om man kokat för många ägg...
  • Bagarens speciella kanelbullepensling.
  • En riktigt bra disktrasa som inte luktar ofräscht.
  • Så får du bakplåtspappret att ligga still!
  • Smartaste sättet att trycka ut ett pajskal i formen.
  • Så skalar du ingefära bäst.
  • Använd köttkvarnen till rotsaker.
  • Alternativet till olja-vinäger-dressing: vattendressing.

Och så svarar vi på mailfrågor. Varför har man peppar i alla rätter? Kan man slipa en osthyvel?

Dessutom berättar vi om de 100 nyttigaste sakerna man kan äta. Kött är totalt frånvarande från listan, förutom grisfett!

Nedan finns en länk till BBC:s publicering av listan.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.05
    Chilly Gonzales - The Tearjerker Returns
    Album: The Tearjerker Returns
    Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".