Norrlandsresan - I Hemavan med Stig Strand

30 min

Stigs nyfångade rödingar tillagas på glöden, kolbulle och trix för att få nybakat bröd på utflykten.

I Meny i sommar åker kocken Susanne Jonsson ut på en Norrlandsresa i sin gamla folkvagnsbuss Hjördis. Skafferiet i bussen är välfyllt och resan tar oss från fjäll till hav.

Susanne vill inspirera till det enkla i matlagningen och visa att det går att laga sin middag ute i naturen.

- Man ska inte tjorva till det, som Susanne säger.

Här blandas traditionella norrländska råvaror med nya smaker. Det blir både svenska och samiska rätter och mycket lagas över öppen eld.

Susanne följeslagare på resan är Gerhard Stenlund, en nyfiken matälskare. 

Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.  

Gerhard Stenlund är programledare och producent på Sveriges Radio Västerbotten. Han har sina rötter i Arvidsjaur i Norrbotten.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Art Farmer - Fair Weather
    Album: Modern Art
    Bolag: Blue Note Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".