Meny Norrlandsresan - I Tvärålund hos Underbara Clara

29 min

Skördefest hemma hos Underbara Clara. En grön gazpacho, följs av en färgrik skördepanna och kalaset avslutas med Herrgårdstårtan med röda vinbär och hallon.

I dagens program lagar Susanne och Gerhard mat tillsammans med Jakob och Clara Lidström på deras gård i Tvärålund.

I Meny i sommar åker kocken Susanne Jonsson ut på en Norrlandsresa i sin gamla folkvagnsbuss Hjördis. Skafferiet i bussen är välfyllt och resan tar oss från fjäll till hav.

Susanne vill inspirera till det enkla i matlagningen och visa att det går att laga sin middag ute i naturen.

- Man ska inte tjorva till det, som Susanne säger.

Här blandas traditionella norrländska råvaror med nya smaker. Det blir både svenska och samiska rätter och mycket lagas över öppen eld.

Susanne följeslagare på resan är Gerhard Stenlund, en nyfiken matälskare. 

Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.  

Gerhard Stenlund är programledare och producent på Sveriges Radio Västerbotten. Han har sina rötter i Arvidsjaur i Norrbotten.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.03
    Art Farmer - Fair Weather
    Album: Modern Art
    Bolag: Blue Note Records
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista