Så rangordnar du dina värderingar

40 min
Kanske gillar vi ett partis uppfattning när det gäller skattepolitiken men inte deras invandringspolitik. Vad är då viktigast?

Rangordna värderingar 

Många vet vad de kommer att rösta på, men för andra är det svårare att bestämma sig, särskilt om valkompasserna inte ger någon tydligt svar. Idag har vi bjudit in två filosofer för att ta reda på om det går att lära sig något av filosofin när värderingar ska rangordnas. Kanske gillar vi ett partis uppfattning när det gäller skattepolitiken men inte deras invandringspolitik. Vad är då viktigast? Gäster: Torbjörn Tännsjö och Per Bauhn

Analys av Sverigedemokraternas vallåt 

Och så fortsätter vår serie om riksdagspartiernas vallåtar idag har vi fördjupat oss i texten till Sverigedemokraternas "Varje liten del" Vad berättar den om partiets självbild? Gäst: Tomas Ramberg, Ekots politiska kommentator. 

Är kanadagäss luftens råtta? 

Många lyssnare har hört av sig efter Thomas Nordegrens uttalande om kanadagäss som luftens råttor. Idag reder vi ut om det verkligen är kanadagäss som förökat sig så kraftigt att det blivit ett problem på många platser eller om det handlar om någon annan art? Gäst: Gigi Sahlstrand, professionell fågelskådare och medlem i Sveriges ornitologiska förening Birdlife Sweden.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist 

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.32
    Bedårande Barn - Varje Liten Del
    Album: Varje Liten Del