Filmen om journalisten Stieg Larsson och Houellebecq som teater

54 min
Vi har sett den nya filmen om Millennium-författaren Stieg Larssons yrkesverksamhet som undersökande journalist och grundare av Expo. Dessutom kontroversiella författaren Michel Houellebecq som teater.

Det är Kulturredaktionens kritiker Mikael Timm som har sett filmen om journalisten Stieg Larsson, med titeln "Mannen som lekte med elden".

Vår teaterkritiker Jenny Teleman kommer till studion för att tala om den nya uppsättningen av Michel Houellebecqs kontroversiella roman "Underkastelse" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, samt uppföljningen av Ibsens klassiker med namnet "Ett dockhem 2". 

Dessutom har filmkritikern – och dagens programledare - Roger Wilson varit på de internationella filmfestivalerna Cinema Queer och Panoramica, som just nu pågår i Stockholm.

Reportern Björn Jansson har gjort ett förhandsreportage kring uppsättning av Riksteaterns uppsättning av barnpjäsen "Biet i huvet" av den omtalade tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig.

Dagens OBS-essä är den tredje på veckans tema: Läsande. I dag tittar konstkritikern Linda Fagerström på motivet "den läsande kvinnan" som bild och metafor.

Till sist får vi även en försmak av veckans avsnitt av Bergmanpodden, som handlar om filmen "Såsom i en spegel" - och där regissören Gabriella Pichler medverkar.

Programledare: Roger Wilson.
Producent: Mattias Berg.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.25
    Linn da Quebrada - Pirigoza
    Album: Pajubá
    Bolag: Linn da Quebrada