P1-morgon torsdag den 27:e september med Katherine Zimmerman

Här finns inget ljud
Kontroversiell gasledning börjar rörläggas i Finland. Allt fler unga får avslag på aktivitetsersättning. Han ska se till att Sverige får en statsminister. Direkt från bokmässan i Göteborg.

6.15: För några timmar sedan höll president Donald Trump en presskonferens. Han fick bland annat frågor om den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh som misstänks för sexuella övergrepp. Hör Sveriges Radios korrespondent Fernando Arias.
6.20: I Finland har man inlett installeringen av Nord Stream 2, de rör på havsbottnen som ska transportera naturgas från Ryssland till Tyskland. Projektet har väckt stort motstånd i Baltikum och Polen, medan finländska myndigheter inte har sett några säkerhetsproblem eller geopolitiska orosmoln. Hör reportage av Erika Gabrielsson.
6.25: Det har blivit svårare för unga människor med funktionsnedsättning att få ekonomiskt stöd, aktivitetsersättning, när de utbildar sig eller arbetstränar för att klara av att jobba. Hör ett reportage av Anna-Karin Sivberg om 22-åriga Celine som inte fått några pengar sedan februari, hon upplever att hon hamnat i en svår situation.
6.39: Årets bokmässa inleds i Göteborg. Hör Ekots Carina Holmberg intervjua Frida Edman, ny mässgeneral för Bok & biblioteksmässan.
6.45: Utrikeskrönika signerad Sveriges Radios kulturkorrespondent Naila Saleem.
7.18: Han ska se till så att Sverige får en ny statsminister. Hör talmannen Andreas Norlén om hur han ska lösa den låsta regeringsfrågan.
7.39: Svårare för unga med funktionsnedsättning att få ekonomiskt stöd. Hör Magnus Tideman, professor i handikappvetenskap vid högskolan i Halmstad om vad aktivitetsersättning innebär.
8.15: Vad sa talmannen Andreas Norlén egentligen? Analys av Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach.