Bokmässan drar igång och stjärnbasisten Lars Danielsson aktuell med ny skiva

54 min
Efter två turbulenta år är årets Bokmässa igång – är ordningen återställd? En av svensk jazz stora stjärnor är aktuell med ny skiva – intervju med basisten Lars Danielsson.

Efter två turbulenta år präglade av bojkott, alternativa mässor och protester till följd av tidningen Nya Tiders medverkan öppnar Bokmässan i Göteborg idag. Vad präglar årets upplaga av mässan? Måns Hirschfeldt rapporterar direkt från mässgolvet. 

Lars Danielsson är en av landets mest framstående jazzmusiker. Imorgon släpper han en ny skiva, Summerwind, tillsammans med trumpetaren Paolo Fresu. Lars Danielsson kommer till studion för att berätta om arbetet. 

Idag avslutas filmfestivalen i Vladivostok. Sveriges radios kulturkorrespondent Naila Saleem är med direkt för att summera festivalen. 

Författaren Theodor Kalifatides har givit ut ett trettiotal böcker sedan debuten 1969. Nu är han aktuell med en egen tolkning av Illiaden - Slaget om Troja. Kritiksamtal med Olof Åkerlund

Varje vecka låter vi en av medarbetarna på redaktionen hitta ett ord i flödet som på något sätt speglar den tid vi lever i. Joakim Silverdal har den här veckan följt efterdyningarna av valet och försjunkit i en roman av Marilynne Robinson. Veckans ord är "Samtal".

Programledare: Lisa Wall
Produccent: Eskil Krogh Larsson 

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.14
  Lars Danielsson & Paolo Fresu - Autumn Leaves
  Album: Summerwind
 • 13.17
  Lars Danielsson & Paolo Fresu - Jag lyfter ögat mot himmelen
  Album: Summerwind
 • 13.24
  Lars Danielsson & Paolo Fresu - Amigos
  Album: Summerwind
  Bolag: ACT Music
 • 13.29
  Joni Mitchell - Conversation
  Album: Ladies Of The Canyon
  Bolag: Rhino