Ska man berätta alla detaljer om sina förlossningar?

40 min

Idag pratar om hur mycket man ska berätta om sina förlossningar för blivande föräldrar, om vad en bra möteslängd är och hur man ska få sina växter att leva vidare.

Att skapa lugn eller skräck?

Hur mycket ska man berätta om sina förlossningar för personer som väntar barn? Är det stärkande eller skrämmande att få veta om alla detaljer även om det var riktigt jobbigt? Svenska Barnmorskeförbundets ordförande Mia Ahlberg är här för att diskutera den här frågan som verkar vara en riktig vattendelare.

Vad är en bra möteslängd?

Imorgon träffar talmannen partiledarna för nya möten som denna gång bara är 20 till 25 minuter långa. I vilka sammanhang kan det finnas en fördel med ett riktigt kort möte och när är det en nackdel? Och kan det vara så att ett kort möte gör så att mötesdeltagarna visar nya innovativa sidor hos sig själva? Det ska vi prata om. Gäst: Renita Thedvall, docent i socialantropologi vid Stockholm universitet.

Hur ska Louises luktärter leva vidare?

Odlingssäsongen går mot sitt slut och aldrig någonsin har Louise lyckats så bra med luktärterna och det har fått henne att misstänka att det handlar om en ovanligt framstående sort. Hur gör man för att få dem att leva vidare? Räcker det att spara på ärtskidorna och hoppas på det bästa? Trädgårdsmästare Anna Pettersson, som även arbetar vid institutionen för ekologi, miljö och botanik vid Stockholms universitet, berättar hur man gör.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.04
    Gasolin' - Hva' Gør Vi Nu, Lille Du? (Album Version)
    Album: Masser Af Succes
    Bolag: Columbia
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista