Céline Dion – ett levande bevis på modets läkande kraft?

55 min
Céline Dion är en kvinna vars röst och stil länge varit en vattendelare ifråga om smak. Hon har länge klätt sig i dyrbar couture på röda mattan, men ofta hamnat på sämst klädda-listorna.

Men. Trägen vinner. För två år sedan – i juni 2016 under Paris couturevecka – lyckades nämligen Céline Dion få samma typ av modemänniskor som tidigare dissat henne att sätta sina grönsakssmoothies i halsen genom att, för första gången någonsin, sätta på sig kläder som låg helt rätt i trend och tid, och göra det med en självironisk blinkning, dessutom.

För ut från sitt hotell klev hon klädd i jeans och en extrastor luvjacka från det då kokheta märket Vêtements – och under den bar hon en tröja från samma märke med tryck av Leonardo di Caprio och Kate Winslet från filmen ”Titanic”, vars ledmotiv hon blev, milt uttryckt, världsberömd för att sjunga. Visste Céline Dion vad Vêtements var? Hade hon humor? Hade hon koll?

Sedan dess har Céline Dion klätt sig i nästan smärtsamt trendiga plagg som fått den samlade modeeliten att likt talangscouterna i ”Tjuren Ferdinand” utropa: ”henne ska vi ha!”. Hur denna resa gick till – och bakgrunden till den – berättar vi om i veckans Stil.

I programmet pratar vi med modepsykologen Dawn Karen om hur kläder kan hjälpa oss genom en kris. Vi tittar också närmre på samarbeten mellan influencers och modemärken. Och så fördjupar vi oss i så kallad "sunkadelica" – musik från artister som kanske inte håller måttet för vad som brukar kallas bra, men som har en hel del andra kvaliteter. Vi har träffat Burt von Bolton och Magnus Nilsson, som driver klubben Sunkit i Stockholm, för att prata mer om den saken.

Veckans gäst är Kishti Tomita, artist, sångerska och professionell röstcoach.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.06
  Céline Dion - My Heart Will Go On
  Album: Falling Into You / A New Day Has Come / Let's Talk About Love
  Bolag: Columbia/Legacy
 • 10.11
  Céline Dion - The Power of Love
  Album: The Essential
  Bolag: Columbia
 • 10.44
  Celine Dion - Ashes (from Deadpool 2)
  Album: Ashes (from Deadpool 2)
  Bolag: Columbia