Så ska smutsiga badgäster stoppas

40 min
Det är lite si och så med att efterleva påbudet om tvagning före badet. Varför kan det vara svårt att få människor att duscha ordentligt?

Den allmänpolitiska debatten

Just nu pågår den allmänpolitiska i riksdagen där alla riksdagsledamöter har möjlighet att delta. Trots att det här är den första av debatten för den nya riksdagen och trots att 89 av de 219 anmälda talarna är nyvalda riksdagsledamöter är det få medier som bryr sig. Allt handlar ju om regeringsfrågan. Men vi har bjudit in en debutant och en veteran för att få reda på hur de ser på den allmänpolitiska debattens roll i svensk politik. 

Badsnusket

Troligen har jag simmat i min badsjö för sista gången i år och nu är det simturer i inomhusbassänger som väntar. Men på senare år har jag lagt märke till att många väljer att hoppa över tvagningen och istället på sin höjd gå in i duschen med badkläderna på och utan att tvätta sig. Var ska det här sluta? Vi pratar med badchefen som försöker lösa hygienproblemet.

Ständigt övervakad av sensorer

Och så handlar det om forskning om bostadsbyggande där de boende är försökspersoner allt för att bygga så energieffektivt som möjligt. Men hur är det att vara ständigt övervakad av sensorer? Vi möter forskaren och en av hans försökspersoner.
 
Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.27
    Bruce Springsteen - Born In The USA
    Album: Born In The USA
    Kompositör: Bruce Springsteen
    Bolag: Columbia