Avsnitt 156: "En president som älskar att vara president"

50 min

När världen frågar sig vad som hänt den saudiske journalisten Khashoggi tror Trump på sin allierades oskuld - har presidenten flyttat gränsen för vad som är tillåtet, bara tillräckligt många amerikanska jobb står på spel?

I veckans avsnitt av USApodden analyserar Ekots utrikeschef Ginna Lindberg veckan som gått i amerikansk politik tillsammans med Ivar Ekman, programledare för Konflikt, Fernando Arias, korrespondent i New York och Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent. 

Veckan har präglats en av rapporteringen kring den förmodat mördade saudiske journalisten Khashoggi som gick in på Saudiarabiens konsulat i Turkiet, men aldrig kom ut igen. Kongressen pressar Trump att var hård i responsen mot Saudiarabien, medan presidenten fortsätter att hävda att de är oskyldiga tills motsatsen har bevisats. 

Men den gångna veckan har Trump också för första gången sedan han tillträdde ställt upp på en intervju i tv-programmet 60 minutes. Där fick han frågor om allt från kärleken till Kim Jong-un, avskyn mot EU och varför han valde att håna Christine Blasey Ford på ett kampanjmöte i Mississippi. Att Trump hörs och syns alltmer i media, betyder det att hans mediestrategi har lagts om? 

Dessutom: USApodden fortsätter att uppmärksamma intressanta delstater inför mellanårsvalet som bara är tre veckor bort. Den här veckan: Florida, Virginia, Indiana och Texas? 

Programledare: Sara Stenholm Pihl

Producent: Åsa Secher

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista