Vad är fältartisternas militära roll idag?

40 min
Idag diskuteras för- och nackdelar med legaliserad cannabis. Vi får besök av två fältartister och så frågar vi oss vilken status rockgruppen Queen har år 2018?

Ja eller nej till cannabis?

Kanada har som första stora industriland nu legaliserat cannabis och flera debattörer vill att vi öppnar för en sådan diskussion även i Sverige. Den illegala cannabishandeln göder gängkriminaliteten och skjutningarna och tar för mycket av rättsväsendets resurser, menar de. Men vilka är för- och nackdelarna med att släppa hasch och marijuana fritt för vuxna? Det diskuterar Lydia Wålsten, ledarskribent på SvD, och Pelle Olsson från Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle.

Artister i fält

I förra veckan dök en lite överraskande fråga upp i riksdagens allmänpolitiska debatt: Fältartisternas roll i försvaret. Fältartisterna Mia Löfgren och Andreas Aleman gästar vår studio för att sjunga och berätta om sin militära roll.

The show must go on

Filmen Bohemian Rhapsody om rockgruppen Queen har nu världspremiär på Wembley i London. Vi pratar med skivhandlare Micke Englund och frågar hur populära Queen och Freddie Mercury egentligen är idag?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Minna Grönfors