Fadern, sonen och de heliga Anderna

51 min

Högt upp i Peru och Bolivias bergsmassiv tar Johan Bohlin itu med sin familjs förflutna med hjälp av en schaman och en häxa. Kan de andliga övningarna och ilske-ritualerna leda till försoning?

Dokumentären följer en son, en far och en syster som ingår i ett större sällskap på en längre schamanresa i Peru och Bolivia. Vi får ta del av ritualer och ceremonier med en av Perus ursprungsbefolkningar Q’eros, som sägs vara de sista som förvaltar Inkarikets kunskaper och levnadssätt. Deras andliga ledare Don Augustín tar med oss så högt upp i bergen att bilvägen tar slut till Q’occhamocco, den lilla by som Q’erosfolket kallar sitt hem.

Den här resan är den första av sitt slag för Johan, men för hans pappa och syster är det ett mer bekant format. Familjens historia har präglats och påverkats av pappans äventyr i den andliga världen, och i minnesbilderna av barndomen, tonåren, föräldrarnas relation och deras tidiga skilsmässa har andligheten alltid mer än ett finger med i spelet. Kan man ta hjälp av samma värld som har orsakat smärta för att söka förståelse?

Reporter Johan Bohlin
Producent Håkan Engström
Programmet gjordes 2018.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista