Ett avsnitt från P2 Live Jazz
BURN Sextet på Fasching i Stockholm och Nina de Heney på Hagenfesten Dala Floda
Fre 16 nov 2012 kl 22:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
En samling instrumentalister och komponister där alla var och en på sitt håll leder egna projekt, samtidigt som de alla är aktiva i olika internationella grupperingar. Tillsammans representerar de Sverige,... Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike och Sydafrika. Själva ”navet” i gruppen utgörs av de tre blåsare som tillsammans gjort sig kända under namnet BURN - dvs norska trumpetaren Hildegunn Öiseth, saxofonisten Shannon Mowday från Sydafrika och vår egen Karin Hammar på trombon. Dessa tre har jobbat tillsammans av och till under många år. Nu har de alltså slagit sej samman med Sandra Hempel, gitarr, Ida Gormsen, bas och Julie Saury, trummor. Från Tyskland, Danmark och Frankrike. Konserten ägde rum söndagen den 4 november på Jazzklubb Fasching. P2 Live Jazz Pierre Martin fick några ord med Karin Hammar, Shannon Mowday och Hildegunn Öiseth och passade på att fråga hur det gick till när de bildade den internationella sextetten BURN.

Musiktekniker Ulf Östling. Musikproducent Pierre Martin.

Över så till Dala-Floda och den lilla byn Hagen vid Västerdalälvens strand – spelplats för den årligen återkommande Hagen-festen. En internationell mötesplats för samtida konstformer, en veritabel ”art-flow”, som i år stolt firade sitt 10-årsjubilem. Från Hagen-scenen Ladan hör vi ”Hagen-improvisation” av och med kontrabasisten Nina de Heney, cellisten Okkyung Lee och pianisten Lisa Ullén. Det är fredag kväll den 3 augusti – sedan dess har Nina de Heney fått ta emot Jazzkatten ”Årets Musiker 2012”.

Musiktekniker Maurice Mogard. Musikproducent Pierre Martin. 

Musik som spelats i avsnittet

  • 22.00
    Karin Hammar, Hildegunn Öiseth, Shannon Mowday, Sandra Hempel, Ida Gormsen, Julie Saury - Penthouse
    Kompositör: Karin Hammar
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".