Avsnitt 163: Amerika först – till varje pris

51 min

CIA säger att det förmodligen var den saudiske kronprinsen som beordrade mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Men i Trumps ögon är det solklart vad som är viktigast: en bra relation till Saudiarabien.

Presidenten har låtit sig intervjuas i Fox News av Chris Wallace i en knapp timme, en intervju som har väckt uppmärksamhet. Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, Andreas Utterström, journalist och kommunikationskonsult och Fernando Arias, korrespondent i New York, analyserar presidentens kommentarer om sin relation till media, till sina ministrar och stämningen i Vita huset. 

Trump har också gjort andra uttalanden som resulterat i rubriker och tv-inslag, både gällande sin dotter Ivanka Trumps användande av privata mejlkonton och huruvida relationen till Saudiarabien ska förbli densamma efter mordet på journalisten Khashoggi. 

Podden pratar också om guvernörskandidaten som gör allt förutom att erkänna sig besegrad, ledarstriden om talmansposten som uteblev och varför soldaterna som skickades till gränsen är på väg därifrån, lagom till att den så kallade karavanen kommer fram. 

Programledare: Sara Stenholm Pihl

Producent: Åsa Secher 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista