Avsnitt 164: Det vackra, det ljusa och det tydligt mörka

57 min

Skyddar Paul Manafort presidenten, eller finns det andra anledningar till att han har ljugit för utredarna och nu riskerar ett längre fängelsestraff än tidigare?

Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort är i klammeri med rättvisan - igen. Efter att ha ingått en överenskommelse med Robert Mueller har det nu framkommit att han har ljugit för både polisen och utredarna, även efter att han hade ingått avtalet med Mueller.

Ivar Ekman, programledare för Konflikt, Fernando Arias, korrespondent i New York, Billy McCormac, PR-konsult, Sanna Thorén Björling, reporter på DN, tidigare korrespondent i Washington D.C, analyserar och kommenterar de senaste händelserna kring Rysslandsutredningen. Men de pratar också om den senaste utvecklingen på gränsen mellan USA och Mexiko. Under helgen utspelade sig dramatiska scener, där gränsvakterna kände sig tvungna att ta till tårgas. 

Precis innan helgen släpptes också den amerikanska klimatrapporten som görs på uppdrag av staten var fjärde år. Årets rapport målar upp en dyster bild, men president Trump säger att han inte tror på delar av rapportens slutsatser.  

USApodden kan såklart inte heller låta bli att prata om årets julpynt i Vita Huset, som enligt somliga väcker skräckfilmsassociationer, men som enligt Ivar Ekman är en kombination av det vackra, det ljusa och det tydligt mörka.  

Programledare: Sara Stenholm Pihl 

Producent: Åsa Secher

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista