Avsnitt 165: Ingen rykande pistol – men väl en rykande bensåg

56 min

Robert Muellers rysslandsutredning flätas långsamt samman. I veckan avslöjades att presidentens fixare Michael Cohen har ljugit för kongressen. Varför har han gjort det?

Presidentrådgivaren Kellyanne Conways man, George Conway, skräder inte orden mot presidenten. Och råkar i twitterbråk med presidentens son, Eric Trump. 

Det är ett av ämnena som Ekots utrikeschef Ginna Lindberg, Kajsa Boglind, korrespondent i Washington D.C., Andreas Utterström, journalist och kommunikationskonsult och Staffan Sonning, Sveriges radios ekonomikorrespondent pratar om i veckans avsnitt av USApodden. 

Att presidentens tidigare advokat och fixare har ljugit för kongressen om planerna på ett Trump-hotell i Moskva var annars en av veckans stora nyheter. Vad betyder det för rysslandsutredningen?

Ett antal senatorer har också briefats av CIA-chefen gällande utredningen kring mordet på Khassogi. De senatorer som var på plats kom alla ut från mötet rörande överens om att Saudiarabiens kronprins var inblandad i mordet på journalisten. Frågan är hur Trump ska hantera den djupa sprickan som det skapat mellan Vita huset och kongressen?

Dessutom: är det under julledigheten som Demokraternas startfält inför 2020 klarnar? Och vad hände egentligen under G20-mötet i Argentina?

Programledare: Sara Stenholm Pihl

Producent: Åsa Secher 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista