I känslornas sfär - Sema Ekinci

5:43 min
Veckans andakter har temat ”Känslor". De hålls av Sema Ekinci som är matematiklärare och studerar litteratur/språk på universitet när hon inte ägnar sig åt självstudier i teologi.

Inom min tro talas det om själen som en kombination av tre delar – intellektet, hjärtat och egot. Det är intellektet som utvecklar våra tankegångar och det kan till viss del tränas upp för att bli mer effektivt. Men i hjärtat ligger grunden till våra tankegångar. Det är hjärtat som alla har samma förutsättning att träna upp. Alla kan inte bli intellektuella, men alla har förmågan att stärka sitt hjärta oavsett funktionshinder, ålder och kön. Det är genom hjärtat vi talar till andra och skapar betydelsefulla möten. Men det är också genom hjärtat vi utvecklar oss själva. Utan mitt levande hjärta befann jag mig i ett slags limbo där jag kunde förhindra mig från att reagera impulsivt och efter känslor, men där jag aldrig heller utvecklade mig själv.

Text

Koranen 3:159
Muslim

Musik

Pozo del deseo - Ketama
Les chevaux - Matt van Stern 

 

Musik som spelats i avsnittet

 • 05.48
  Matt Van Stern - Les Chevaux
  Kompositör: Fredrik Boström, Mats Tärnfors
  Bolag: CATFISH
 • 05.52
  Ketama, Bernardo Parrilla, José Soto, Javier Colina, Amparo Carmona, Djanka Diabate, Diaw Kouyate, Aurora (Spa) - Pozo Del Deseo
  Kompositör: Ketama
  Bolag: HANNIBAL
 • 05.52
  Ketama - Pozo del Deseo
  Album: Los Jóvenes Flamencos, Vol. 4
  Bolag: Nuevos Medios S. A.