Livet som fotbollsförälder

40 min
Hur gör man för att hålla humöret uppe under långa cuper när det regnar och blåser?

En europeisk armé

Under helgen sa Frankrikes president Emmanuel Macron att han verkligen vill ha en regelrätt EU-armé så att Europa kan försvara sig utan att vara beroende av USA. Igår sa Tysklands Angela Merkel att hon stödjer idén. Men det flesta EU länder är helt emot. Så frågan är varför Macron kommer med ett impopulärt förslag samtidigt som han vill bli EU:s starke man? Gäst: Göran Fägersten, seniorforskare och chef för Utrikespolitiska Institutets Europaprogram.

Livet som fotbollsförälder 

Vi får besök av Feliz Sayin som fick pris som årets fotbollsförälder. Varför har hon valt att lägga större delen av sin fritid på unga människors fotbollsspelande och hur har hon gjort för att hålla humöret uppe under långa cuper när det regnar och blåser?

Ordet "tid" på 60 olika språk

Under helgen kommer kompositören Jacob Mühlrads körverk Time att uruppföras i Stockholm. I verket upprepas ordet tid på över 60 olika språk och vi kommer att prata om vilken potential upprepningen har för honom som kompositör och om musiken kan påverka vår uppfattning av hur snabbt tiden går?

Statsministeromröstningen  

Och självklart kommer Thomas och Louise ge sin syn på statsministeromröstningen i riksdagen tidigare idag.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist