Spring, Uje, spring! av och med Uje Brandelius

Här finns inget ljud
Med sin svarta humor och karaktäristiska popmusik tar Uje Brandelius från gruppen Doktor Kosmos, med oss på en musikalisk resa av humor och allvar, specialgjord för radio.

Spring, Uje, spring! har också getts som scenföreställning på Stockholms Improvisationsteater, Södra Teatern och åkt på turné runt om i landet. Det här är dock en alldeles unik radioegen version, gjord speciellt för att höras, inte ses! Sänd i radio första gången i maj 2017 och tog den 19 oktober 2018 en silverplats i Prix Europa, en av Europas mest prestigefyllda tävlingar för radio, TV och digitala program.

”Jag gjorde den här förställningen för att det var kul och för att jag kände att jag fick lite bråttom i livet. För att jag länge drömt om att få spela på mina mer teatrala strängar som hålls i tukt när man är popartist, ja, jag ville få clowna mig lite helt enkelt. Och också kanske för att jag ville ta reda på vad som faktiskt är viktigt på riktigt i mitt liv. Ungefär så.” säger Uje Brandelius.

Spring, Uje, spring! tilldelades en glittrande silvermedalj i Prix Europa 2018. 

I rollerna: Uje Brandelius, Bixi Brandelius, Henrik Schyffert, Johan von Schreeb, Marie Wennnersten, Christoffer Barnekow, Jack Silver, Marie Liljedahl, Martin Aagård.
Musik: Uje Brandelius, Iiris Viljanen (piano), Fredrik Myhr (trummor), Clas Lassbo (bas).
Ljud: Michael Johansson. Inspicient: Sven Philip. Producent och medregi: Marie Wennersten.
Text, musik, regi: Uje Brandelius.