"Kan bli en liberal ökenvandring i fyra år"

48 min

Annie Lööf har misslyckats med sitt sonderingsuppdrag och de skånska Liberalerna går på tvärs med Jan Björklunds linje – slutar det med att S tar makten?

I dag, 74 dagar efter valet, meddelade Centerpartiets Annie Lööf att hon har misslyckats med sitt sonderingsuppdrag. I veckans avsnitt av "Det politiska spelet" diskuterar Ekots Tomas Ramberg, Fredrik Furtenbach och My Rohwedder vad hennes besked innebär för svensk politik och vilka eventuella lösningar som finns kvar. Kommer det att sluta med ett extra val eller kniper Socialdemokraterna regeringsmakten till slut?

Liberalerna har det också motigt. I Skåne har distriktet röstat för en annorlunda linje än den som Jan Björklund företräder. Vad innebär det här för partiets manöverutrymme i regeringsbildningen – och för Björklunds politiska framtid?

Dessutom så dyker vi ner i budgetfrågan på nytt och undersöker vilka förslag i M och KD:s reservation till övergångsbudgeten – som just nu ser ut att vinna omröstningen – som kan tänkas bli verklighet.

Programledare: Henrik Torehammar

Producent: Björn Barr

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista