Hur realistisk är idén om svenska språkets utfasning?

40 min
Företagsledaren Walter Naeslund vill att svenskan ska fasas ut till förmån för engelskan. Är idén realistisk? Språkprofessorn Olle Josephson reder ut.

Utfasningen av svenskan 

I förra veckan intervjuade vi företagsledaren Walter Naeslund som ville att svenskan skulle fasas ut till förmån för engelskan alltför att Sveriges skulle få lättare att hävda sig i en globaliserad värld. Intervjun väckte starka reaktioner hos våra lyssnare och idag har vi bjudit in språkprofessorn Olle Josephson så att han kan ge sin syn på saken. Är idén realistisk?

Rysslands roll i världen  

Nu på lördag är det premiär för den fjärde säsongen av den franska spionserien "Falsk identitet" och jag har tänkt att vi ska ladda upp rejält genom att fördjupa oss i hur Rysslands roll i världen skildras men också om det är bra eller dåligt att ersätta en tämligen mild högste chef mot ett riktigt svin? Gäster: Maria Persson Löfgren, utrikesreporter och fd Rysslandskorrespondent. Linus Fremin, journalist. 

Julens drink: Nyvalspress

Och så undrar jag om en drink med namnet nyvalspress kan få fart på de politiska diskussionerna under jul och nyårshelgerna? 

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren 
Producent: Ulrika Lindqvist 

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.28
  Rob - Light 42
  Album: Le bureau des légendes - Saison 4 (Bande originale de la série)
  Bolag: Hippocampus
 • 15.42
  Gullan Bornemark - Är du vaken Lars
  Album: Guldkorn
  Bolag: WM Sweden