"Centern ville ha en historisk seger"

67 min

Förhandlingarna mellan S, C och L har brutit samman – samtidigt så har riksdagen klubbat en ny budget. Men vem ska egentligen styra till slut?

Först röstade de nej till Stefan Löfven, sen till Ulf Kristersson och nu har de bestämt sig för att säga nej till Stefan Löfven en andra gång också. Med Annie Lööf och Jan Björklunds besked kommer den långdragna regeringsbildningen att fortsätta ett tag till. Men vad var det egentligen S, C, L och MP förhandlade om – och var någonstans gick det snett?

I veckans avsnitt av podden "Det politiska spelet" – som den här gången spelades in inför en livepublik – nystar Ekots Fredrik Furtenbach, My Rohwedder och Maggie Strömberg i skattesatser, turordningsregler och migrationspolitiska beslut för att hitta den felande länken.

Dessutom gästar journalisterna Barbro Hedvall och Lisa Friberg podden för att djupanalysera svenska politikers närvaro på Instagram. Är Annie Lööf tillräckligt äkta, och finns det någon koppling mellan S motgångar och Anders Ygemans kakbilder?

Programledare: Henrik Torehammar

Producent: Björn Barr

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista