Det får bli som det blir

Kommande avsnitt

Prästen Leif Adolfsson förmedlar förundran inför julens budskap och tankar kring julen i förändring i denna julbön.

 

Leif Adolfsson tänder sitt änglaspel och delar en stunds stillhet med dig inför julens budskap och själ - den som ligger bortom allt glitter och ytlig glans. Han läser julevangeliet och stannar till inför en mening som är något av den vackraste text  han vet:
"Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. "

Han plockar även citat ur Vilhelm Mobergs "Nybyggarna" och Selma Lagerlöfs "Den heliga natten". Och hämtar minnen från alla sina egna jular som firats på många olika sätt, men mest minnesvärda kanske är de han firat i kyrkans församlingshem som öppnar för alla som vill komma. 

Plötsligt står en stol tom och samtidigt så ligger någon som är ny på jorden och jollrar och lyssnar nyfiket i den lilla barnsängen. Så är livet, en ständig växling mellan sorg och glädje. 
Trots dessa skiftande förändringar med ändrade familjeförhållanden genom skilsmässa, sjukdom och dödsfall, barnen som inte längre kommer hem eller annat som förändrar livet kring mig kommer julen och inbjuder mig och dig att fira på vårt eget sätt, där nytt och gammalt kan blandas fritt och omväxlande. Och så får det bli som det blir.

Text

Jesaja 9:2
Luk 2:1-20

Musik

Nu tändas tusen juleljus 
Det är en ros utsprungen
Giv mig ej glans
Candlelight carol
Mary´s lullaby
Angel´s carol
Förunderligt och märkligt
Nu tändas tusen juleljus
Nu vilar hela jorden

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista