Avsnitt 168: Ett helt år på 26 minuter

26 min

USApodden antar utmaningen att sammanfatta året av amerikansk politik på 26 minuter. Förutom Trump finns det tre andra män som stått i centrum: Mueller, Kavanaugh och Kim Jong-Un.

Trump fick möjligheten att utse en andra domare till den prestigefyllda bänken i Högsta domstolen. Ganska snabbt hade han landat i den konservative domaren Brett Kavanaugh. Men Kavanaughs väg till att bli en av de nio var långt ifrån snabb och enkel. Vad var det som hände egentligen?

Under året har det också handlat mycket om Robert Mueller och hans pågående Rysslandsutredning, som ingen verkar kunna förutspå när den till slut ska vara klar. Vilket av alla namn vi fått lära oss under året kommer vi fortfarande ihåg?

Även utanför USA:s gränser har amerikansk politik gjort avtryck under året, kanske framför allt gällande relationen till Nordkorea. 

Och sist men inte minst så har det ju varit mellanårsval, något som under andra omständigheter sannolikt hade varit den stora inrikespolitiska händelsen. 

Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, Fernando Arias, korrespondent i New York och Kajsa Boglind, korrespondent i Washington D.C sammanfattar vad det är som hänt och vad vi kan vänta oss av nästa år. 

Programledare: Sara Stenholm Pihl 

Producent: Åsa Secher 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista