Fjärilar i magen, Barack Obama och hjärtstopp

Här finns inget ljud
Repris från 27 maj 2018 Maliska grioter, 1600-talskompositörer & Peps Persson. Sousou & Maher Cissoko spelar musik som ger varma hjärtan och fjärilar i magen.

 

Lyssna till ett Kalejdoskop fullt av musik som rör sig hela vägen från Höör i Skåne till Ziguinchor i Senegal, koraspelarna Sousous och Mahers respektive hemstäder.

 
Vi hör svenska Emilia Amper spela nyckelharpa och guinesiske Sekouba Bambino sjunga om kärlek. Det blir skönt och vemodigt gung från Mali och Senegal med några av Västafrikas största sångare, Kandia Kouyate och Kerefala Kante. För att inte tala om Kasse Mady Diabate som uppmanat Sousou att lära sig mod, vilket hon skrev in i sin 10-årsplan.

 
Sofie Livebrant sjunger om tyngd och nåd, Cassandra Wilson om en alldeles särskild fågel och Barcelonafödda Rosalia om döden så att hjärtat nästan stannar.

 
Vi gör avstickare till Los Angeles och 1600-talet. Det blir brittiskgambianske Sampha, svenske Peps Persson och så Maher själv tillsammans med alla sina syskon i familjebandet Jalikunda Cissokho.

 
Och så får vi njuta av Taj Mahals och Toumani Diabetes låt från albumet ’Kulanjang’ som självaste Barack Obama rekommenderar oss att lyssna till. 

Det och mycket mer i duon Cissokos första Kalejdoskop.