Avsnitt 175: Har Trump en ny slogan? Och de senaste presidentkandidaterna – vi har hela listan!

59 min

”Finish the wall!” verkar vara Trumps nya slogan, men hur ligger det till med muren? Och blir det en ny shutdown? Hör också om veckans president-hoppfulla bland demokraterna och krisen i Virginia.

På sitt senaste kampanjliknande möte i El Paso, Texas lanserade Trump sin nya slogan – Bygg färdigt muren! och hävdade att muren redan börjat byggas. Samtidigt pågår förhandlingarna fortfarande mellan republikanerna och demokraterna om pengar till gränssäkerhet, men hur ser riskerna ut för en ny shutdown på fredag?

Sen också om The Green New Deal, ett nytt klimatförslag från demokrater i representanthuset, och krisen för demokraterna i Virginia efter rasist- och våldtäktsanklagelser mot guvernören och viceguvernören.

Vi avhandlar också Warren, Klobuchar och de övriga demokratiska presidentkandidaterna. Vilka är de och vad har de gemensamt?

Allt detta och lite till i USApodden, denna vecka med Andreas Utterström, USA-expert, Fernando Arias, Sveriges Radios New York-korrespondent, Billy McCormac, PR-konsult och USA-expert och som vanligt Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef.

Programledare: Sara Stenholm Pihl

Producent: Cecilia Khavar

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista