Ett avsnitt från Musikmagasinet
Synk med Lasse Åberg
Mån 03 dec 2012 kl 12:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
- Brukar du öva något nuförtiden? Näe, jag brukar öppna fodralet och slänga in en köttbit då och då. Lasse Åberg halkade in i filmen på ett bananskal. Via serietecknarkompisen på Konstfack, Ardy Struwer,... fick Lasse ett oväntat uppdrag att vara rolig i TV; Sketcher till Partaj, “Tala ballt - Tonårssvenska för vuxna”, Trazan Apansson mm. Och sedan en serie folkhemsfilmer med Åbergs omisskännliga gags och den otidsenlige Stig-Helmer Olsson i huvudrollen. Hans filmer har blivit kassasuccéer och har tillsammans spelat in över 300 miljoner kronor. Han har aldrig gjort några försök att marknadsföra sina filmer internationellt, men trots det har flera av hans filmer blivit stora publiksuccéer i flera europeiska länder

Ljud och musik har alltid tagit stor plats i filmerna av Åberg, som spelar på sin gitarr varje dag. Allt från hur man på bästa sätt släpper en telefonkatalog i golvet, till sound-a-like-musik för Mallorcaresor och Hälsospan. Under senare år handlar det mycket om samarbetet med Janne Schaffer, som alltid levererar något oväntat.

Första skedet vill han roa sig själv, nästa skede hoppas han roa andra, och där tar han till alla medel och plastiska rörelser.

Programmet inleds med att Kalle Zerpe läser ur Fredrik Lindströms novell Soffan.

Programledare Mikael Strömberg.

Se mer om Lasse Åberg

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lasse_Åberg
http://www.abergsmuseum.se/
http://www.svt.se/vem-tror-du-att-du-ar/spannande-upptackter-for-lasse-aberg

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".