P1 Kultur med höjdpunkterna från litteraturveckan

45 min

Vi broderar med ord tillsammans med poeten Burcu Sahin, möter sjätteklassen som fick Dagens dikt läst live i skolan och hör romanprisjuryns hemliga finalsnack. Här hör du några av veckans bästa stunder.

Detta collage från Litteraturveckan i P1 innehåller några av veckans magiska ögonblick men också helt nya inslag. Vi hör till exempel Romanprisjuryns superhemliga finalsamtal, då vinnaren av Sveriges Radios romanpris till slut korades: Sara Stridsberg med "Kärlekens Antarktis".

Medverkar i programmet gör också poeten Burcu Sahin, aktuell med diktsamlingen "Broderier" och Nora Szentiványi som berättar om bakgrunden till boken "Lägenheten". Om att inte känna minsta lilla nostalgi inför en plats.

Anna Tullberg var med när Dagens Dikt framfördes hos klass 6 i Grönkullaskolan i Alvesta. Dikten var "Etude för sommarvind" av Claes Andersson och eleverna hjälpte till att tolka dikten. 

Och så berättar författaren Tove Folkesson om varför hon blir så lycklig av att tänka på ett blomsterur. Dessutom hör vi den kompletta stafettsagan, framförd av Marie Lundström. Den kollektiva berättelse som Litteraturveckans lyssnare skrev utifrån de nominerade romanernas titlar. 

Producent: Nina Asarnoj

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.30
    Various Artists - Henry V: IV. Interlude: Touch her Soft Lips and Part
    Album: Byways Of British Music
    Bolag: Chandos
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista