Notre dames värde och möt årets vinnare av Lyrikpriset

54 min
Reaktionerna efter branden i Notre dame har varit stora - vad representerar katedralen och vari ligger kulturarvsvärdet? Och möt vinnaren av årets Lyrikpris, Mathilda Södergran.

Efter att delar av Notre dame i Paris förstörts i en brand har reaktionerna varit många och starka. Vad bär byggnaden för värden? Samtal med Mikael Timm, kulturjournalist och tidigare parisbo.

Poeten Mathilda Södergrans femte diktsamling Överlevorna kretsar kring arv, efterlämningar och vad som förs vidare mellan generationer. I helgen belönades hon med Sveriges radios lyrikpris för samlingen. P1 Kultur har träffat henne. 

På torsdag är det dags för den andra röstningsomgången i det indiska valet. I de pågående kampanjerna har Bollywoodskådespelare fått en viktig roll för att locka väljare. Reportage av  Sveriges Radios kulturkorrespondent Naila Saleem.

Idag dagens OBS hör vi den andra delen i essäserien "Jaget i upplösning" där författaren Martin Engberg funderar på hur man kan få ihop sitt jag och sina opålitliga minnen till en verklig berättelse.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.24
  Rochak Kohli, Navraj Hans, Harshdeep Kaur - Ishq Mitha (From "Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga")
  Album: Ishq Mitha (From "Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga") - Single
  Bolag: Saregama
 • 13.29
  Nina Simone - Ne Me Quittes Pas
  Album: Voces Negras Eternal
  Bolag: Piros Comercial Digital
 • 13.32
  Martin Hederos - Slottsskogen
  Album: Slottsskogen
  Bolag: Playground Music