Boccaccio av Franz von Suppé

Här finns inget ljud
Olycklig kärlek med ett lyckligt slut för samtliga inblandade får vi i den här operan av Franz von Suppé.

Denna operaföreställning är i själva verket en operett. Men anledning av att det i veckan var precis 200 år sedan Franz von Suppé föddes får vi höra hans verk Boccaccio.

Handlingen kretsar kring just poeten och författaren Giovanni Boccaccio, som ju funnits på riktigt. Mest känd är han nog för sitt verk Decamerone om några personer som flytt det pesthärjade Florens och isolerat sig ute på landet, där de för att fördriva tiden berättar historier för varandra.

I von Suppés operett förälskar sig Boccaccio i den sköna Fiametta, som olyckligtvis redan är bortlovad till den rumlande och lättsinnige adelsmannen Pietro. Detta är dock inte något hinder i operettens värld. Genom en del förvecklingar får Boccaccio och Fiametta varandra i alla fall. Alla blir nöjda, till och med Pietro, som nu kan fortsätta leva livet på krogar och värdshus.

I rollerna:
Boccaccio – Hermann Prey
Fiametta – Anneliese Rothenberger
Peronella – Gisela Litz
Beatrice – Edda Moser
Leonetto – Walter Berry
Lambertuccio – Friedrich Lenz
Scalza – Kurt Böhme
Willi Brokmeier – Pietro

Bayerska statsoperans kör, München. Bayerska symfoniorkestern, München. Dirigent: Willi Boskovsky.

Programledare: Per Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.04
  Franz Von Suppé - Boccaccio
  Willi Boskovsky, Anneliese Rothenberger, Edda Moser, Kari Lövaas, Gisela Litz, Willi Brokmeier, Adolf Dallapozza, Friedrich Lenz, Hermann Prey, Bruno Pola, Walter Berry, Kurt Böhme, Günter Wewel, B...
  Boccaccio
  Etikett: EMI
 • 20.53
  Caesar Franck - Andantino, E-Dur
  David Titterington (Org)