Hur fungerar en kinesisk dubbelgångare?

40 min
Varför är inga svenskar aktuella för EU-toppjobben? Dessutom om den infekterade fängelsedebatten i Svedala som lett till folkomröstning.

Varför har så få svenskar maktpositioner inom EU?

På söndag ska vi välja de tjugo svenskar som ska sitta bland de 751 ledamöterna i Europaparlamentet. Minst lika viktigt är vilka som blir ordförande i EU-kommissionen, Europeiska rådet, utrikespolitisk talesperson och centralbankschef. Flera danskar och finländare finns med i diskussionerna, men inga svenskar. Varför är det så? Ylva Nilsson, EU-journalist vet mer.

Kinesiska dubbelgångare

I den kinesiska bordtennis fabriken, utbildar man särskilda dubbelgångare till svenska spelare, så att man får mer koll på sina motståndare. Jörgen Persson, f.d. toppspelare numera bordtennistränare, förklarar hur det kinesiska systemet fungerar tillsammans med Staffan Lindeborg, pingiskommentator på SVT.

Hätsk debatt i Svedala

På söndag ska också invånarna i Svedala folkomrösta om det ska byggas ett fängelse i kommunen. P4 Malmöhus Johanna Hellström reder ut de olika turerna och berättar om den infekterade debatten.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist