Ett avsnitt från Barnen
29 min
Vad händer i Kil?
Fre 14 dec 2012 kl 11:03
Ikväll hänger Barnen i P1 i Kil i Värmland. I Kil bor det bara 12000 personer och nu undrar vi vad man hittar på där en vanlig fredagkväll om man är ung? Det går rykten om att många brukar hänga på Storgatan... i Kil. Men där är det lugnt ikväll. Det är en iskall fredagkväll och snön yr upp från alla håll. Men det finns några mötesplatser inomhus och just ikväll ses ovanligt många ungdomar på Sannerudskyrkan, för där är det julbal ikväll. -Det finns jättemycket fördomar om kristna människor, typ att vi ber i långa svarta kappor och pratar i tungor, säger Linnea, 15 år.


Vid Linneas bord på balen pratar de om sina egna fördomar mot raggare och om andras fördomar om kristna. Det finns en del motsättningar.

Och både på kommunens ungdomsgård, UG, och på den lokala krogen Glada killingen pratas det också om raggarna.

Nästan alla här i Kil verkar ha nån relation till raggarna, och Storgatan i kil är känd som ett raggarstråk. Längs den långa gatan som också är Kils huvudgata så ligger de två mataffärerna, Systembolaget, den lokala krogen, macken, pizzerian, begravningsbyrån och tågstationen. Nästa vecka följer vi tre 15-åriga raggare, från den värmländska landsbygden, men det här programmet handlar inte om dem, utan om de Kil-ungdomar som har andra intressen än att köra epatraktor.

Vad händer i Kil är det andra programmet i Barnens serie Fredagskväll.


Vad gör unga där du bor? Vad finns det för saker att hitta på där? Kommentera eller maila gärna och berätta för oss!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".