Det våras för cheerleading

40 min
Vi reflekterar över gårdagens val till EU-parlamentet där nästan alla partier i olika hög utsträckning ser sig som segrare. Och så blir det en djupdykning i svensk cheerleading.

Röka i ruta

Den första juli träder rökförbudet i kraft på svenska uteserveringar och allmänna platser. Malmö stad är nu i full gång att planera särskilda rökrutor runt om i staden. Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden i Malmö, berättar mer.

Idrott på uppgång

Varje år tar Riksidrottsförbundet ställning till ansökningar om medlemskap från olika idrottsförbund. Igår hände något sensationellt. Svenska cheerleadingförbundet som velat bli medlemmar sedan mitten av 1990-talet lyckades med sin strävan trots att riksidrottsförbundets styrelse sagt nej. Vad är det ett tecken på? Och vad beror det på att det svenska juniorlaget nyligen vann VM i Florida. Gäster: Helena Green, tränare Team Sweden Junior Allgirl, Estrid Kaarme och Elina Norén, lagmedlemmar Team Sweden Junior Allgirl, Katarina Eriksson, ordförande Svenska Cheerleadingförbundet och Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Amanda Rydman