Reprisprogram: Schamaner, postpunk-analys och att rista i träd

40 min
Det är röd dag så i dag blir det ett program med utvalt innehåll från månaden som gått: Louise får hjälp att analysera sin postpunklista och vi reder ut schamanismens ursprung.

Rista i träd

I måndagens program föreslog Louise att förälskade par borde rista in sina namn i träd, istället för att fästa hänglås i broräcken. Flera lyssnare har reagerat och menar att träden tar skada. Miriam Löwenstein, arborist, ger sin syn på saken.

Schaman i stället för PT?

Norska prinsessan Märtha-Louise ger sig ut på turné tillsammans med sin nya andliga vägledare och partner schaman Durek, för att lära ut hur man kommer i kontakt med sin inre kraft och sanna jag. Är schamanen den nya tidens terapeut? Och vad handlar schamanismen egentligen om? Religionshistorikern Sten Skånby svarar på det.Postpunk-listan: dags för utvärdering

Louise har länge lovat att sätta ihop en spellista med sina postpunk-favoriter. Nu är den äntligen klar! Marc Strömberg, musikjournalist på P3, är med för att utvärdera. Vad berättar listan om postpunkens väsen och vilken låt är mest obskyr? 


Programledare: Louise Epstein och Thomas Nordegren

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Hootenanny Singers - Björkens visa
  Album: Svenska Favoriter
  Bolag: Universal Music
 • 15.22
  The Cure - Friday I'm In Love ( LP Version )
  Album: Wish
  Bolag: Elektra Records
 • 15.23
  Soft Cell - Tainted Love
  Album: Tae Kick Boxing, Vol. 2
  Bolag: Simitar
 • 15.25
  Eyeless In Gaza - Veil Like Calm
  Album: Voice - The Best Of Eyeless In Gaza
  Bolag: Cherry Red Records