Jag försöker få saker att gå ihop - Johanna Lundström

8:00 min
Johanna Lundström är gymnasieläsare i Örnsköldsvik och arbetar också med socialt arbete bland unga på Elimkyrkan. Veckans andakter är till en del inspirerade av möten med dessa ungdomar.

Jag har märkt att jag lägger mycket energi på att försöka få saker att gå ihop. Ideal och verklighet. Teori och praktik. Tankevärld och känsloliv. Politik och konsekvenser.

När jag känner mig som mest splittrad mellan ord och handling så finner jag vila i tanken att det finns vissa paradoxer som inte behöver lösas och att finns sätt att leva med den spänning som och uppstår i dem.

Gud själv är en förening mellan det till synes oförenliga. Gud är tre - men ändå en. Gud är skaparen som blev en del av skapelsen. Gud är ordet som blev kött. Gud är bortom allt och ändå närmare än något annat.

Text

Psaltaren 139:4-6

Hur skulle energi kunna finnas om det inte fanns spänning? Hur skulle rörelse kunna ske om tillvaron inte vore dynamisk? Hur skulle vi kunna ge något om det inte fanns något att offra? Hur skulle vi kunna älska om det inte fanns en risk?

Musik

Ancient observer - Tigran Hamasyan
Vid min viljas bro - Stighult

Programmet sändes första gången 28 januari 2019

Musik som spelats i avsnittet

  • 05.49
    Stighult - Vid min viljas bro
    Album: Bli min kärlek
    Bolag: Naxos Sweden - Siamese