Jonas Sjöstedts 3D-klitoris

41 min
Tankesmedjan live från den absurda Almedalen med vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Och Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm så klart.

Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ”ägget”? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt. Det stämmer inte att Micael Bindefeld har sagt så. Han har aldrig refererat till surrogatmamman som födde hans barn som ägget. I en intervju med Malou von Sivers från 11 december 2018 pratar Micael Bindefeld om äggdonatorn och säger då  ”… vi vet i princip allting om äggets, eller kvinnan som har donerat ägget, utom vad hon heter”

Äggdonatorn och surrogatmodern är olika personer och det förkommer i regel ingen kontakt mellan äggdonator och de som blir barnets föräldrar. Surrogatmamman delar alltså ingen genetik med det barn hon bär. Barnet har efter 18 års ålder rätt att få information om och ta kontakt med äggdonatorn.

Musik som spelats i avsnittet

 • 16.06
  estrad & Molly Sandén - Smartare
  Album: Smartare
  Bolag: Milkshake
 • 16.17
  Peg Parnevik - 27 Sorries
  Album: 27 Sorries
  Bolag: The Kennel AB
 • 16.26
  Movits!, Tjuvjakt - Sodavatten
  Album: Sodavatten
  Bolag: Antarktis Records under exclusive license to Amuseio AB
 • 16.49
  Meduza, Goodboys - Piece Of Your Heart
  Album: Piece Of Your Heart
  Bolag: Virgin
 • 16.56
  The 1975 - Love It If We Made It
  Album: Love It If We Made It
  Bolag: The 1975 LP2
 • 16.59
  Tove Lo - Glad He's Gone
  Album: Glad He's Gone (Explicit)
  Bolag: Universal Music AB