Ministerns PK-haveri och Ekis Ekman till motattack

40 min
Tankesmedjan live från Almedalen med jämställdhetsministern Åsa Lindhagen och vänsterdebattören Kajsa Ekis Ekman. Självklart också med Moa Wallin, Christopher Garplind och Fredrik Söderholm.

Rättelse: Under flera livesändningar av Tankesmedjan i Almedalen ställde programledaren Christopher Garplind frågan "vad tycker du om att Micael Bindefeld - när han pratar om surrogaten som födde hans barn helt enkelt refererar till henne som ”ägget”? till gästen i programmet. Påståendet är felaktigt. Det stämmer inte att Micael Bindefeld har sagt så. Han har aldrig refererat till surrogatmamman som födde hans barn som ägget. I en intervju med Malou von Sivers från 11 december 2018 pratar Micael Bindefeld om äggdonatorn och säger då  ”… vi vet i princip allting om äggets, eller kvinnan som har donerat ägget, utom vad hon heter”

Äggdonatorn och surrogatmodern är olika personer och det förkommer i regel ingen kontakt mellan äggdonator och de som blir barnets föräldrar. Surrogatmamman delar alltså ingen genetik med det barn hon bär. Barnet har efter 18 års ålder rätt att få information om och ta kontakt med äggdonatorn.

Musik som spelats i avsnittet

 • 16.06
  Cherrie - Auf Wiedersehen - Recorded at Spotify Studios Stockholm
  Album: Spotify Singles
  Bolag: ARAWEELO MUSIC
 • 16.15
  Mahmood - Soldi
  Album: Gioventù Bruciata EP
  Bolag: Universal Music Italia srL.
 • 16.23
  Sandro Cavazza, P3GI-13 - High With Somebody
  Album: High With Somebody
  Bolag: Universal Music AB
 • 16.38
  Taylor Swift - You Need To Calm Down
  Album: You Need To Calm Down
  Bolag: Universal Music
 • 16.56
  Avicii - Heaven
  Album: TIM (Explicit)
  Bolag: Universal Music AB