Hur ska en bångstyrig kollega hanteras?

40 min
Riksdagsledamoten Hanif Balis (M) senaste tweets har retat upp moderat-ledningen. Hur ska man som chef bemöta en medarbetare som är begåvad men svårstyrd, och som ibland går över gränsen?

Bångstyrig kollega: hot eller möjlighet?

I förra veckan blev den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali av med sina uppdrag som suppleant i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden. Detta eftersom han uttryckt sig negativt om Carl Bildt på Twitter. Frågan är hur personer som är begåvande, men även svårstyrda som ibland går över gränsen, ska bemötas. Är straff alltid rätt väg att gå? Affärspsykologen Jan Blomström gästar.

En ideologisk vakthund

För en dryg vecka sen fick Liberala ungdomsförbundet, LUF, en ny ordförande: Romina Pourmokhtari. Idag kommer hon till studion för att svara på frågor om hur hon vill utveckla partiets politik. Hon vill att LUF ska vara en ideologisk vakthund mot konservativa strömningar i partiet. Vad innebär det? Och varför vill hon avskaffa den allmänna värnplikten?

Svårskött ärta

Tidigt i våras pratade vi om den nya trendärten ”Lokförare Bergfälts jätteärt”. Louise hakade på och kände stor förväntan när hon satte utsädet i jorden. Resultatet några månader senare: odlingen gick mycket dåligt. Idag reder vi ut varför med hjälp av Agneta Magnusson, ålderman i ärtskrået, föreningen Sesam.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.12
  Ian Dury & The Blockheads - Reasons To Be Cheerful, Part 3
  Album: Introducing…. Ian Dury & The Blockheads - EP
  Bolag: Demon
 • 15.23
  Amestoy Trio - Les Petits Pois
  Album: Le Fil
  Kompositör: Gilles Carles
  Bolag: Daqui