KONSERT: Kjell-Erik Eriksson och Hoven Droven från Urkult

Kommande avsnitt

Kjell-Erik Eriksson är en av vårt lands främsta spelmän i grupper som Triakel och Hoven Droven, men också som traditionsbärare av jämtska låtar. Här hör vi honom i två konserter från årets Urkultfestival.

Kjell-Erik Eriksson från Offerdal i hjärtat av Jämtland har sedan barnsben fascinerats av den jämtska folkmusiken med traditionsbärare som Lapp-Nils och Olle Falk. Redan som ung besökte han och lärde sig låtar av en rad olika spelmän. Kjell-Erik är också en god berättare med mängder av anekdoter från sina möten med musiker i Jämtlands byar och gårdar. Här hör vi honom i en konsert från Ådals-Lidens Kyrka i Näsåker, där han spelar och berättar om sitt liv med spelmansmusiken.

Under Urkult framträdde Kjell-Erik Eriksson även med sitt band Hoven Droven, som 25-årsjubilerade på festivalområdets stora scen. Många gånger har de bjudits till Urkult i Norrlands inland, där publiken är hängiven och gärna dansar och trallar till många av gruppens låtar.

1. Kjell-Erik Eriksson, solospelman. Från Ådals-Lidens Kyrka, Näsåker.

2. Hoven Droven: Kjell-Eriksson, fiol. Jens Comén, saxofoner, Bo Lindberg, gitarr, Pedro Blom, bas, Björn Höglund, slagverk. Gäst: Gustav Hylén, trumpet.

Från Urkult 2-3 augusti 2019.

Programledare och producent: Mats Einarsson
Inspelningar: Elin Hagman och Ulf Östling

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista