Ett avsnitt från Felicia
Ytterligare Feliciafavorit i repris: Martin Bagge sjunger Wivallius
Lör 12 jan 2013 kl 12:04
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Från februari förra året har vi hämtat veckans Felicia. Där får vi stifta bekantskap med 1600-talspoeten Lars Wivallius som ständigt hamnade i klammeri med rättvisan och skrev de flesta av sina dikter... i fängelse. Det var med anledning av att Lars Wivallius dikter nu finns samlade i en bok av musikforskaren Jan Olof Rudén som till sin hjälp har haft vissångaren Martin Bagge som samtidigt ger ut vissa av dikterna på skiva. Syftet för dem båda är att Wivallius visor än en gång ska sjungas. På skivan medverkar lutenisten Mikael Paulsson och ensemblen Mare Balticum. Britta Svanholm Maniette hade träffat Martin Bagge och Jan Olof Rudén för att prata om projektet och vi får flera smakprov på hur Wivallius kan låta. Lite bonusmaterial: NYTT PÅ SKIVA OCH ANNAT AKTUELLT I PROGRAMMET: I Felicia från den 18 februari 2012 spelade vi även nya skivor med bland andra Thåström, Frida Andersson och Zoe Muth. Det blir dessutom fado, Sofia Karlsson och Dory Previn.

Zoe Muth: "Starlight hotel".

Thåströms -"Beväpna dig med vingar"

Frida Anderssons - "Sister"

Carminho - "Fado"

Smalbandet - "På spaning efter den visa som flytt"

Carin berättar historien bakom "Spelmannen" som är veckans visklassiker och är skriven av Dan Andersson. Den framförs av Sofia Karlsson som med skivan "Levande" vann en grammis 2012.

Stein Torleif Bjellas - "Vonde visu"

Ulrika Bodéns - "Kôrksangern", med ångermanländska psalmer.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".