Ett avsnitt från Svensktoppen
6:36 min
Magnus Uggla slår näst bäst i poängrekord med "Jag och min far"
Sön 06 jan 2013 kl 11:03
Magnus Uggla behåller förstaplatsen den här veckan och får dessutom en rejäl poängökning. Carolina Norén ringer artisten som är Thailand och gratulerar.

Med sina 793 poäng för ”Jag och min far” är Magnus Uggla nu dessutom den artist som fått näst flest poäng någonsin på listan. Han går till och med om Benny Anderssons Orkester med låten "Du är min man". 

- Tänk att man skulle spöa Benny Andersson på gamla dar, säger Magnus Uggla. 

Det är bara Agnes och Björn Skifs som har fått högre poäng hittills på Svensktoppen och det för den specialskrivna låten "Tell the world you´re mine" som framfördes första gången på Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop.

Det är artisten Olle Ljungström som ursprungligen skrivit melodin och texten till "Jag och min far". Magnus Ugglas cover på låten kom till under musikprogrammet "Så mycket bättre" och det var hip hop-artisten Petter som Magnus jobbat med tidigare i ett talangprogram som tyckte att det var just precis den låten som Magnus skulle välja.

- Det var egentligen Petter som rekommenderade att jag skulle göra den. Han sa att ska du vara med det så är det absolut den du ska göra, säger Magnus Uggla till Carolina Norén.

Olle Ljungström har inte själv haft några särskilda framgångar på Svensktoppen och eftersom han är upphovsman så betyder det att även han får sig ett personligt uppsving på listan.

- Det är han värd, säger Magnus Uggla.

Men han påpekar också att eftersom han gjort om texten så känner han att det trots allt är hans egen låt också.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".