När är en aubergine en aubergine och en persika en persika och när kan de tolkas som något annat?

40 min
Nordegren och Epstein om emojispråket, nazitysklands mest inflytelserike agent i Sverige och den belgiska vallhunden Malinois!

Hermann Kappner var nazitysklands mest inflytelserike agent i Sverige. Kappner styrde skol- och kulturutbytet med Tyskland och förde ett detaljerat kortregister över tyskkritiska och judar i Sverige. Ändå kunde han arbeta på Skolöverstyrelsen både före och efter andra världskriget. Birgitta Almgren som skrivit en bok om Kappner och nazistisk infiltration i Sverige kommer till studion.

Vi ska också tala om emojisar ni vet de där små bilderna som används bland annat i e-post och sms. Nu har Facebook och Instagram förbjudit en del emojisträngar, särskilt på frukter och grönsaker, som de menar används i olämpliga sexuella sammanhang. När är en aubergine en aubergine och en persika en persika och när kan de tolkas som något helt annat? Doktor i tillämpad IT Beata Jungselius är flytande på emojispråket.

Vi får också besök i studion av den belgiska vallhunden Krut och hans matte skyddsvakten Helen Engvall. Belgian Malinois håller nämligen på att konkurrera ut schäfern som polis- och militärhundar.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Amanda Rydman

Reporter: Anna-Karin Ivarsson

Tekniker: Brady Juvier