Berwaldhallen står stadigt efter 40 år

54 min
När 40 års-jubilerande Berwaldhallen kom till var det inte utan viss kritik om otillbörlig konkurrens. Idag tycks stödet vara odelat starkt.

I en enkät från Kulturnytt svarar samtliga riksdagspartier att de ser Sveriges radios konserthus Berwaldhallen som en viktig del av public service. Samtal med reporter Märta Myrstener.

DEN BORTGLÖMDA OPERAN SOM HÅLLER PÅ ATT BLI EN KLASSIKER

Kompositören Erich Wolfgang Korngold gjorde succé som ung, tvingades fly nazisterna - och glömdes till stor del sedan bort. Först i slutet av 1900-talet återupptäcktes han och nu gör hans musik revansch. I helgen hade en ny uppsättning av operan "Die tote stadt" premiär i München. P2 Johan Korssell var där.

SÅ HAR MAKODE LINDES VÄRLD OCH VERK FÖRÄNDRATS PÅ 15 ÅR

I 15 år har konstnären Makode Linde jobbat med sin pågående serie Afromantics - mest förknippad med den rasistiska stereotypen ”blackface” och den levande tårtan i verket "Painfull cake". I helgen öppnade utställningen ”300 Virgins”. Hur har verket och världen förändrats på 15 år?

OBS-ESSÄN: LJUDBOKEN INTE SÄMRE - BARA NÅGOT ANNAT

Ljudboken betraktas ibland som ett hot mot den tryckta inbundna boken. Och på sätt och vi är det väl obestridligen så. Men handlar det bara två olika sätt att ta till sig samma innehåll, eller är skillnaden stor? Går det att läsa med öronen? Författaren Elin Grelsson Almestad reflekterar över litteraturens olika spridningsformer och vad skiljer en läsare från en lyssnare.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson